Excellent legkippen blok 4kg

 14,95 incl. BTW

Het Excellent legkippen blok is een aanvullende voeding voor legkippen. Het stimuleert het natuurlijk gedrag en zorgt voor een sterke eischaal en lekker ei!

Beschrijving

Het geven van extra mineralen aan legkippen is van groot belang voor de gezondheid en welzijn van de dieren. Het is essentieel voor een optimale groei, ontwikkeling en vertering in het lichaam. Dit is de reden waarom aanvullend diervoeder, zoals het pikblok dat hier wordt besproken, zo belangrijk is.

Dit specifieke pikblok, dat rijk is aan calcium, stimuleert niet alleen de eetlust van de kippen, maar ook hun natuurlijke gedrag om te pikken. Dit is belangrijk voor de mentale en fysieke gezondheid van de kippen. Bovendien zorgt het hoge aandeel calcium in het pikblok voor een extra sterke eierschaal en in combinatie met de andere ingrediënten voor een super lekker ei.

Het pikblok moet vrij beschikbaar gesteld worden voor de kippen. Dit kan bij voorkeur gedaan worden door het pikblok uit de emmer te halen en deze op de kop te zetten met het pikblok erop. Dit maakt het gemakkelijker voor de kippen om erbij te komen en stimuleert hen om het te eten.

De samenstelling van het pikblok is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit kalkhoudende zeeschelpen, calciumcarbonaat, natriumchloride, dicalciumfosfaat, magnesiumoxide, tarwe en suikerrietmelasse. Dit zorgt voor een gezonde balans van mineralen en voedingsstoffen die nodig zijn voor de kippen.

Daarnaast bevat het pikblok diverse toevoegingsmiddelen zoals zink, mangaan, koper, ijzer, jodium, seleen, vitamine A, vitamine D3 en vitamine E. Dit zorgt ervoor dat de kippen alle voedingsstoffen binnen krijgen die ze nodig hebben om gezond te blijven.

Analytische bestanddelen in het pikblok zijn onder andere ruwe as, ruw eiwit, ruwe celstof, ruw vet, calcium, natrium, magnesium en fosfor.

In samenvatting, het geven van extra mineralen aan legkippen is van groot belang voor hun gezondheid en welzijn. Het pikblok, dat rijk is aan calcium, stimuleert de eetlust en het natuurlijke gedrag van de kippen en zorgt voor een extra sterke eierschaal en een super lekker ei. Dat wil toch iedereen!

Voederadvies
4 kg is voldoende voor ca. 10 kippen

Extra informatie

Gewicht 4000 g
Afmetingen 19 × 19 × 16 cm
dier

pluimvee

functie

gedrag, huisvesting, snacks, speelgoed, vitaminen / mineralen, voerspeeltjes

merk

Excellent