Panacur PetPaste Injector hond en kat

 11,95 incl. BTW

De Panacur hond en kat is een breedspectrum ontwormingsmiddel voor honden en katten, ook geschikt als behandeling bij een Giardiabesmetting.

Beschrijving

Panacur is een breed werkend ontwormingsmiddel voor honden en katten. Panacur is verkrijgbaar als pasta en tablet en bevat de werkzame stof Fenbendazole.

Panacur is tevens werkzaam als behandeling bij een besmetting met Giardia.
Voor het al dan niet vaststellen van Giardia dient er een ontlastingsonderzoek uitgevoerd te worden op een mengmonster van 3 aparte hoopjes ontlasting. De Giardiaparasiet wordt namelijk niet bij elke hoop ontlasting mee uitgescheiden, waardoor bij testen op 1 monster een vals negatieve uitslag kan geven.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Dosering/Toediening ter ontworming

Tabletten Panacur KH 250: 1 tablet per 5 kg lichaamsgewicht gedurende 3 dagen

Tabletten Panacur KH 500: 1 tablet per 10 kg lichaamsgewicht. gedurende 3 dagen

De tabletten kunnen direct in de bek, verkruimeld door het voer of door het voer na oplossen in water worden toegediend.

Panacur PetPaste Injector:
Elke injector bevat 4,8 gram pasta, overeenkomend met 900 mg. fenbendazol. Op de injector staan 18 streepjes die staan voor eenheden. Elke eenheid bevat 50 mg. fenbendazol. De dosering voor volwassen katten is 3 eenheden per 2 kg. lichaamsgewicht gedurende 2 dagen. Kittens, puppies en volwassen honden: 1 eenheid per kg lichaamsgewicht per dag gedurende drie opeenvolgende dagen.

Dosering ter behandeling van Giardia:

Geef 1x dgs de juiste dosering voor het dier, gedurende 5 opeenvolgende dagen.
Daarna 2 dagen stoppen met behandelen en vervolgens weer 5 opeenvolgende dagen behandelen.
Na het 2 maal 5 dagen behandelen met Panacur dient er opnieuw ontlastingsonderzoek plaats te vinden om te kijken of de besmetting volledig verholpen is. Gebruik hiervoor weer 3 verzamelmonsters ontlasting van 3 verschillende hoopjes.

Extra informatie

Gewicht 25 g
dier

hond, kat

functie

parasieten

merk

Overige merken