Excellent Colstart Plus

 33,50 175,00 incl. BTW

Colostrumpoeder voor zwakke of moederloze lammeren, kan zowel ingezet worden ter verrijking van colostrum van onvoldoende kwaliteit als vervanging voor pasgeboren dieren.

Beschrijving

Het colostrumpoeder voor pasgeboren, zwakke of moederloze lammeren en/of meerlingen en kan zowel ingezet worden ter verrijking van colostrum van onvoldoende kwaliteit of hoeveelheid, of als vervangende colostrum voor pasgeboren dieren.

Colstart Plus

Het gestabiliseerde, gesproeidroogde colostrumpoeder op basis van 100% natuurlijke runderbiest, met alle originele bestandsdelen: niet ontvet en dus boordevol energie! Bevat daarnaast extra toegevoegde vitaminen en sporenelementen. Door verwarming is de biest vrijgemaakt van ziektekiemen. Lost perfect op en is daarnaast super smakelijk, wat de opname bevordert. Kortom, Colstart Plus voor de best mogelijke start van ieder lam.

Colostrum

De eerste melk en ook wel biest genoemd, moet van zeer hoge kwaliteit zijn en alle voedingsstoffen bevatten om het pasgeboren lam de beste start mogelijk te geven.
Wat houdt hoge kwaliteit, vol van voedingsstoffen in?

  • Op het gebied van antistoffen (IgG’s) ter ondersteuning van de opbouw van de immuniteit wordt hieronder verstaan biest met ten minste 50 gram IgG per liter (Brix-waarde van minimaal 22).
  • Daarnaast bevat biest van nature biestvet, dat de belangrijkste energiebron vormt voor het pasgeboren lam. Pasgeboren lammeren kunnen hun eigen temperatuur namelijk nog niet goed reguleren en zijn voor hun energie voor een belangrijk deel afhankelijk van dit biestvet, dat specifieke vetten bevat die het lam in warmte om kan zetten. Aanwezigheid van dit biestvet is dus van essentieel belang voor het lam
  • Tenslotte bevat het biestvet de vetoplosbare vitaminen A, D, E en K en zijn in de biest ook andere belangrijke voedingsstoffen te vinden, zoals lactoferrine, een eiwit dat de darmontwikkeling en de weerstand stimuleert.

Voordelen Colstart Plus

In vergelijking met andere producten die niet op volledige biest zijn gebaseerd op een rijtje:

Gedeeltelijke
biestproducten
Colstart Plus
Gebaseerd op volledige biest
Bevat antistoffen (IgG’s)
Bevat biestvet en stimuleert thermoregulatie
Bevat lactoferrine en stimuleert de darmontwikkeling
Bevat alle natuurlijke bioactieve componenten voor de ontwikkeling van het lam
Bevat alleen biestvet

Colstart Plus is niet voor niets dé keuze van professionals!

Voederadvies:

Aanvullend: Los 25-50 gram (1-2 sachets) op in 50-100 ml lauwwarm water (45°C). Roer of schud tot een homogene oplossing ontstaat. Verstrek zo snel mogelijk na de geboorte, maar in ieder geval binnen 6 uur hierna toedienen.
Vervangend: Op basis van het geboortegewicht van het lam. Zie etiket.

Opmerking: Niet opwarmen in de magnetron.

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Gewicht

10 x 25g, 2kg, 750g

dier

schaap/geit/lama/alpaca

functie

eten, voortplanting

merk

Excellent